Kalorifer İle Isınma
 

KALORİFER KAZANINDA KÖMÜR YAKMA TEKNİĞİ

 

1. KALORİFER KAZANINDA KÖMÜRÜ YASTIKLAMA YÖNTEMİ İLE YAKINIZ.
2. KÖMÜR TUTUŞTURMA İŞLEMİ TAMAMLANDIKTAN SONRA, GÜNLÜK YAKIŞ SIRASINDA ATEŞ KAPAĞI VE KÜLLÜK KAPAĞINI AÇMAYINIZ. KAPAKLAR ÜZERİNDEKİ HAVA KLAPELERİ VASITASIYLA HAVA GİRİŞİNİ AYARLAYARAK İSTENİLEN YANMAYI SAĞLAYINIZ.
3. BACA DAMPERLERİNİ YAKIŞA GÖRE AYARLAYINIZ.
4. KAZAN SU SICAKLIĞINI, DIŞ ORTAM SICAKLIĞINA GÖRE AYARLAYARAK YAKIŞI SAĞLAYINIZ.
5. GECELERİ KAZAN UYUTMA SİSTEMİNİ UYGULAYINIZ. BU SAYEDE İLK TUTUŞTURMA MASRAFINIZ OLMAYACAKTIR.
6. KAZANIN EKSİK SUYUNU SEZON BAŞINDA TAMAMLAYINIZ. KAZAN SU SICAKLIĞI 30 C DEN YÜKSEK OLDUĞU ZAMAN KAZANA SU İLAVESİ KESİNLİKLE YAPMAYINIZ.
7. ISINMA SEZONU BAŞLAMADAN ÖNCE KALORİFER SİSTEMİNİZİN BAKIMINI MUTLAKA YAPTIRINIZ.
8. YILDA EN AZ BİR KEZ BACA TEMİZLİĞİ YAPTIRINIZ.
9. HAFTADA EN AZ İKİ KEZ ALEV-DUMAN BORULARINI TEMİZLEYİNİZ.
10. MUTLAKA EHLİYETLİ ATEŞÇİ ÇALIŞTIRINIZ.

 


Web Tasarým MutluSoft